Vijf voordelen van tafelen in het rond - Osteria Michele

Bij de herinrichting van onze osteria hebben we gekozen voor ronde tafels. Niet alleen omdat we dat zelf mooi vinden, vooral omdat het vijf grote voordelen heeft voor u als klant. Reserveer dus snel uw tafel in onze osteria.

  • Wie rond een ronde tafel zit, lokt minder discussies uit en krijgt sneller het gevoel bij een groep te horen. Uit wetenschappelijk onderzoek aan de Canadese University of Alberta en University of British Columbia blijkt dat mensen worden beïnvloed door de vorm van de tafel waar ze aan zitten. Vierkante of rechthoekige tafels lokken individueel gedrag uit, ronde of ovale tafels roepen de behoefte op om bij de groep te horen.
  • Aan een ronde tafel staat niemand en tegelijk iedereen in het middelpunt van de belangstelling. Zo wordt ook het gesprek centraal in het gezelschap gehouden. Doordat de afstanden kleiner zijn, is het veel makkelijker om oogcontact te houden met uw tafelgenoten dan bij een rechthoekige tafel.
  • Er zit dus niemand aan het hoofd. Dat was ook exact de reden waarom koning Arthur volgens de legende in zijn kasteel Camelot een ronde tafel had staan. Op die manier waren de Ridders van de Ronde Tafel allemaal gelijk.
  • Het zoutvaatje of de lekkere olijfolie nodig? Ze staan simpelweg in het midden van de tafel zodat iedereen er even goed aan kan. Geen geroep meer van het ene uiteinde van de tafel naar de andere om het broodmandje nog eens door te geven.
  • De hoeken van een tafel zijn venijnige dingen. Wie zelf kinderen heeft, weet dus dat een ronde tafel ook veiliger is dan een rechthoekige. Geen scherpe hoeken immers waaraan u of de kinderen zich kunnen stoten.

Natuurlijk hoeft u ons niet zomaar te geloven. Bezoek onze osteria en overtuig u zelf van de voordelen van een ronde tafel tijdens het praten, eten en nagenieten.