Spaghetti Bolognese, een veel gevraagd en super populair gerecht voor zowel jong als oud. Maar wist je dat spaghetti Bolognese eigenlijk geen echt Italiaans gerecht is en in Bologne als een grap beschouwd wordt? Italianen hebben een grote voorkeur voor Pasta al Pomodoro e Basilico, pasta met tomaat en basilicum dus. Het soort pasta die geserveerd wordt is ook belangrijk. In gastronomische restaurants worden steeds verse deegwaren geserveerd, in ‘gewone’ restaurants serveert men doorgaans pasta gemaakt van harde tarwe.

Wil je scoren thuis of bij vrienden met echte Italiaanse keuken? Hier vind je het recept voor deze lekkere pasta!

Recept

Voor het beste resultaat, raden we aan om echte Italiaanse producten in huis te halen.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 250 gram verse pasta, spaghetti of tagliatelle
  • 500 gram gepelde tomaten (blik) (bijv. San Marzano tomaten)
  • 2 verse San Marzano tomaten
  • verse basilicum
  • 2 verse knoflookteentjes
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • Pecorino

Hoe begin je eraan?

Begin met de knoflookteentjes te versnipperen en doe de olijfolie in een pan. Bak de versnipperde knoflookteentjes licht bruin. Snijd nu de San Marzano tomaten in stukken en voeg deze toe in de pan. Daarna kan je ook het blik tomaten toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Laat alles zo’n 8 tot 10 minuten inkoken.

Afhankelijk van de dikte van de pasta begin je deze ook al te koken. Harde tarwe heeft een redelijk lange gaartijd nodig. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.

Zet de saus terug op en voeg de pasta met wat kookvocht toe. Laat de pasta zoveel mogelijk saus opnemen en daarna kan je serveren. Voeg aan de Pasta al Pomodoro e Basilico verse basilicum toe en werk af met geraspte Pecorino.

Welke wijn past er bij?

Er zijn verschillende wijnen die perfect passen bij dit gerecht. Alles is afhankelijk van het budget je er wil aan besteden. Wijnen die binnen ieders budget passen zijn, Planeta Plumbago, Planeta Etna Rosso, Masi Frescaripa, Masi Bonacosta en Masi Rosso Campofiorin. Eén voor één heerlijke rode Italiaanse wijnen die het gerecht helemaal tot zijn recht brengen.

Maak deze heerlijke Pasta al Pomodoro Basilico en serveer met één van de aanbevolen wijnen terug te vinden in de shop van Osteria Michele. Geniet van een heerlijke Italiaanse avond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.