Een feestelijke paasbrunch of een gezellig paasdiner: het kan allemaal tijdens Pasen, maar welke gerechten maak je dan het best en met welke wijnen kan je die dan combineren? Wij lijsten een aantal heerlijke paasgerechten op, voorzien van de beste wijnen.

Asperges op Vlaamse wijze

Ga tijdens Pasen voor typisch Vlaams en serveer je gasten asperges à la flamande voor. Omdat het een voorgerecht is kan je het houden op 4 asperges per man. Kook de asperges al dente, kook je eieren hard, pel ze vervolgens en hak alles fijn. Voeg de fijngehakte peterselie samen met de fijngehakte eieren toe aan de geklaarde boter. Bij dit voorgerecht kan je het best opteren voor een Sauvignon Blanc. De Alastro die afkomstig is uit Sicilië is ideaal bij asperges. De frisse witte wijn bevat aroma’s van citrus, perzik, tropisch fruit en gele bloemen.

Lamsrack

Een topper tussen de paasgerechten is lamsvlees. Dat verwijst naar de eeuwenoude Katholieke en Joodse traditie waarbij het lam geofferd werd. Je kan het vlees grillen, in de pan bakken of serveren in een stoofpotje. Maar hoe je het ook op tafel brengt, het lamsvlees moet steeds rosé opgediend worden. Daarbij schenk je het best rode wijn in met voldoende karakter, geen al te hoge tannines en een fruitfactor. De wijnen die gemaakt zijn met de Syrah druif zijn ideaal bij lamsvlees dat gegrild, geroosterd of kort gebakken wordt. La Segreta heeft een veelzijdig karakter en bevat aroma’s van rode vruchten. Als je lamsvlees klaarmaakt in de oven – en er dus een langere gaartijd nodig is – dan is de Santa Cecilia uit Sicilië meer geschikt om op tafel te zetten.

Kaasplank

Serveer als dessert met Pasen een kaasplank met je favoriete kazen. Daarmee doe je iedereen een plezier én kan je naar hartenlust combineren met heel wat wijnen. Zoals we eerder al schreven, past ook witte wijn ideaal bij kaas. Verras je gasten en serveer de Vign’asmara Venezie. Die heeft een fruitige afdronk en een zachte vanillegeur. Toch eerder fan van rode wijn bij kaas? Neem dan hier een kijkje.

Met Pasen op bezoek?

Ben je niet op zoek naar paasgerechten, maar ga je zelf op bezoek? Verras dan je familie en/of vrienden met een speciaal samengesteld paaspakket. Bestel het nu eenvoudig online via deze link en krijg het op tijd bij je thuis geleverd voor Pasen! Smakelijk!