Een goede wijn moet je op een goede manier serveren. De temperatuur is daar een van de belangrijke factoren. Op welke temperatuur wijn serveren? We zochten het voor je uit! Lees er alles over in deze blog!

Rode wijn

Veel mensen maken vaak de fout om rode wijn op kamertemperatuur te serveren. Niets is minder waar. Rode wijn hoeft niet in een frigo van 6 graden maar wordt het best geserveerd rond de 16-18°C. Heb je rode wijn in huis met minder tannine zoals lichte, fruitige wijnen dan mag het nog iets frisser namelijk tussen de 10 en 14 graden Celsius. Het beste is dus om je rode wijn op een koele plaats te bewaren. Is hij iets te warm? Even in de frigo zetten kan dan zeker geen kwaad. Doe dit ongeveer een halfuur voor je hem gaat serveren.

Witte wijn

Witte wijn leg je tegenover rode wijn best wel altijd in de frigo. De temperatuur is wel afhankelijk van de soort witte wijn die je in huis hebt. Zo moeten erg droge, witte wijnen geserveerd worden op een temperatuur tussen de 12° en 14°C. Iets minder droge, witte wijnen tussen de 8° en 10°C en zoete, witte wijnen nog minder, namelijk 6° tem 8°C. Ben je je fles wijn vergeten in de frigo te leggen? Dan kan je deze kort in de vriezer leggen maar zeker niet langer dan een halfuur.

Rosé wijn

Rosé wijn heeft een kleur dat tussen rode en witte wijn ligt. Hier heerst vaak twijfel over op welke temperatuur wijn serveren. Rosé wijn kan je, net zoals witte wijn, best serveren tussen de 6° en 12°C om de beste smaak te verkrijgen.

Mousserende wijn

Natuurlijk heb je naast de drie kleuren wijn ook nog sprankelende, mousserende wijn. Deze kan je best rond de 6° en 8°C serveren. Natuurlijk wel in een ander glas, namelijk een flûteglas, om de bubbels tot zijn recht te laten komen.

Plan je een etentje met vrienden of hou je van een lekker glas wijn na een lange dag? Je weet nu op welke temperatuur wijn serveren zodat je nog meer kan genieten van deze godendrank! Cheers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.