Salerno en Napoli, de kustparels van Costiera Amalfitana in Campanië. Onze chef Alfonzo is afkomstig van Salerno. De Amalfikust heeft haar naam als mooiste kustlijn van Italië en ver daarbuiten zeker verdiend. Pittoreske Italiaanse dorpjes, gekleurde huisjes omringd door rotsen, bossen en een azuurblauwe zee. Genieten!

Langs de Amalfikust liggen ook andere kustparels zoals Positano, Amalfi, Sorranto en iets noordelijker ook Napoli. Natuur, cultuur, geschiedenis en gastronomie… Langs de Costiera Amalfitana vindt u het allemaal.

Ontdek de luxe in Positano, Amalfi en Napoli

De westelijke stadjes van de Amalfikust stralen luxe en kwaliteit uit. Hoe kan dat ook anders voor een streek met villa’s op de bergtoppen en beroemdheden als bewoners? Denk à la Sophia Loren, niet toevallig afkomstig van Napoli.

Napoli wordt ook wel eens Palerno genoemd en de bewoners “Palernitanen”. “Napolitaan” hoort de Palernitaan niet graag. Bij luxe hoort dan ook een gezonde portie streektrots.

 

Authenticiteit in Salerno, Maiori en Minori

De oostelijke stadjes van de Amalfikust boeten qua luxe iets in maar verdienen dit dubbel en dik terug op vlak van authenticiteit en charme. In Salerno, de belangrijkste stad van de Costiera Amalfitana, liggen de oude dorpjes Maiori en Minori. Daar vind je de mooiste stranden van de hele kustlijn. Grote zandstranden. Geen kleine kiezelstrandjes zoals die van de westelijke steden.

Oude dorpjes hebben uiteraard een lange geschiedenis en veel cultuur. Zo ook bij Maiori en Minori. In Maiori vind je neoklassieke en middeleeuwse gebouwen, een mooi voorbeeld is de Torre Normanna. De cultuur en geschiedenis van Minori vind je bijvoorbeeld in de Romeinse ruïne en de Basilica of Santa Trofimena.

Ook op gastronomisch vlak verrast Minori. Minori kent een lange traditie van handgemaakte pastaproductie die terug dateert tot ver in de middeleeuwen. Gerechten met scialatielli, ricci en ndunderi zijn lokale specialiteit. Verder vind je er een authentieke bakkerij die naar verluid één van de beste van de streek is.

Net als een Palernitaan heeft ook een Salernitaan zijn trots. Alfonzo weet het alvast te appreciëren.

Onze chef, én Michele zelf, gaan jaarlijks op ontdekkingsreis naar Zuid-Italië om streekparels te proeven. Ook die van de Amalfikust. De absolute toppers vindt u later op uw eigenste bord in Leuven. Ontdek ze zelf ook bij Osteria Michele en reserveer alvast uw tafel.