Parijs mag dan wel de stad van de liefde genoemd worden, Italië moet zeker niet onderdoen wat romantiek betreft. Heb je zin om een romantische vakantie te maken met je lief dit jaar? Wij helpen je op weg en selecteerden daarvoor de beste en mooiste steden uit het land van de liefde.

Verona

Verona staat met stip op nummer 1 wat romantische steden betreft. Met het liefdespaar Romeo en Julia als meest gekende inwoners, trekt de stad jaarlijks duizenden toeristen aan. Een bezoek aan Casa di Giulietta met het gekende balkom aan de Via Cappello 23 moet dan zeker op je lijstje staan. Passeer langs de Piazza della Erbe – ook het hart van Verona genoemd – waar de dagelijkse markt en heel wat terrasjes te vinden zijn. Dineren kan je doen op de Piazza Bra waar tal van gezellige terrasjes gevestigd zijn. De avond afsluiten doe je met een operavoorstelling in de Arena van Verona (enkel voorstellingen in de zomer).

Venetië

Voor een romantische vakantie zit je ook goed in Venetië. Dat vormt het ideale decor voor een romantische citytrip. De stad in het water is gebouwd op 120 eilanden en is verbonden door 150 kanalen. Maak dan bij een bezoek zeker een tocht met de gondel over het Canal Grande. Het prachtige San Marcoplein beschikt over heel wat terrassen waar je achteraf kan afkoelen.

Rome

Rome is als hoofdstad van Italië sowieso al een toeristische trekpleister. Passeer langs de Trevi fontein waar het wemelt van de toeristen. Maar dat maakt het meesterwerk van Bernini niet minder imposant natuurlijk. Het mooiste zicht heb je op de top van de heuvel Monte Mario of ‘het pad van de liefde’. Vergeet in Rome zeker niet de Spaanse trappen over te slaan en ook het Colosseum moet je bezoeken. Begeef je even uit het centrum en trek naar de Appia Antica waar je gezellig kan picknicken met z’n twee. De kasseienweg, de eerste weg die naar Rome leidde, is 16 km lang en omgeven door oude villa’s, catacomben, ruïnes en een prachtige natuur.

Firenze

Romantische zielen kunnen hun hart ophalen in het Italiaanse Firenze, het hart van Toscane. Het is bovendien een van de mooiste Italiaanse steden. Je kan er shoppen, musea bezoeken, heerlijk dineren en de talrijke ijssalons bezoeken. Passeer zeker langs de Ponte Vecchiobrug waar je ook de echte sfeer van Firenze kan opsnuiven. Bezoek er de wijkmarktjes, eethuisjes en authenthieke cafés. Romantisch eten kan je doen aan de oever van de Arno. Op het Piazza della Signoria staat het beroemde ‘David’ van Michelangelo. Niet de echte, want die staat in het Galleria dell’Accademia, waar ook andere bekende beeldhouwwerken staan te pronken.

Droom thuis al weg van je romantische vakantie tijdens het boeken met een heerlijke Italiaanse wijn.