Het Italiaanse palazzo brengt ons naar het Rome van keizer Augustus. Die besliste in 44 v.Chr. zijn huis te bouwen op de Palatijn, een van de zeven heuvels van Rome. Menig Romeinse keizer nestelde zich later op deze paleisheuvel.

Etymologisch komt ‘palazzo’ van Palatijn, palatium in het Latijn, en betekent het ‘paleis’. Een impressionant gebouw met een ambitieuze architecturale uitstraling. Meestal het hoofdkwartier van een familie of instelling.

In Italië heb je massa’s palazzo’s. Denk maar aan het Palazzo Pitti, het grootste museum in Firenze. Palazzo Senatorio, het stadhuis in Rome. Of het Palazzo dei Normanni, de zetel van het Siciliaanse regionale parlement in Palermo, de thuishaven van Michele.

Palazzo’s vandaag

In het moderne Italië verwijst palazzo ook naar een huizenblok, herenhuis of grotere winkelpanden met daarboven appartementen. Ook hotels en andere commerciële panden dragen vaak de naam palazzo: fraaie gebouwen opgetrokken in palazzo-stijl.
We geven een knipoog naar deze rijke Italiaanse cultuur met de aankleding van ons nieuwe aanpalende pand. Zie foto bij dit artikel.

Palazzo: lekker authentiek

Houdt u ook van écht Italiaans? Laat u verrassen in ons restaurant.
Reserveer uw lunch of diner. En geniet.