Fan van Italiaanse witte wijn? Dan zoek je waarschijnlijk af en toe naar jouw favoriete witte druivensoorten. Witte wijn heeft er heel wat, en zeker in Italië waar ook verschillende internationaal bekende druivenrassen groeien. Wij halen er enkele belangrijke uit en geven je een korte uitleg bij elke druivensoort.
Zeg nooit “Napolitaan” tegen een chef uit Salerno.
Salerno en Napoli, de kustparels van Costiera Amalfitana in Campanië. Onze chef Alfonzo is afkomstig van Salerno. De Amalfikust heeft haar naam als mooiste kustlijn van Italië en ver daarbuiten zeker verdiend. Pittoreske Italiaanse dorpjes, gekleurde huisjes omringd door rotsen, bossen en een azuurblauwe zee. Genieten!
Lees verder “Zeg nooit “Napolitaan” tegen een chef uit Salerno.”
Paasgerechten: welke wijnen kies je het best?
Een feestelijke paasbrunch of een gezellig paasdiner: het kan allemaal tijdens Pasen, maar welke gerechten maak je dan het best en met welke wijnen kan je die dan combineren? Wij lijsten een aantal heerlijke paasgerechten op, voorzien van de beste wijnen.
Wat is de beste afsluiting voor een wijnfles?
De eeuwenoude manier van wijnflessen afsluiten kreeg de laatste jaren heel wat concurrentie. Naast de traditionele kurk zijn er vandaag namelijk meerdere manieren om een wijnfles af te sluiten. Maar wat zijn de verschillende tussen een kurk, een schroefdop en kunststof nu juist? En welke manier is de beste?
Wat is sulfiet in wijn?
Sulfiet in wijn: het is een van de eerste bewaarmiddelen die we als mens gebruikten en ook vandaag zit het in die heerlijke druivendrank. Wat het juist is, waarom het gebruikt wordt, wat de nadelen ervan zijn en hoeveel daarvan in wijn mag zitten, vertellen we je allemaal hieronder.
Hoe moet je wijn bewaren?
Uiteraard drinken we onze wijnen het liefst leeg, maar in tussentijd moeten we die wel op een geschikte plaats bewaren. Na aankoop laat je ze beter minstens drie weken rusten. Toch zijn er een aantal factoren die van belang zijn om wijnen optimaal te laten rijpen bij je thuis.
De 1001 Italiaanse gerechten van de paus
“Een vakkundige en competente meester-kok streeft naar een goed begin, een beter middendeel en een best einde.” Aan het woord is Bartolomeo Scappi, een monument uit de Italiaanse keuken. Ga met ons mee op een culinaire reis door de tijd.
Voordelig viergangenmenu tijdens RestoDays
Osteria Michele neemt opnieuw deel aan de RestoDays. Die zijn ondertussen uitgegroeid tot het grootste gastronomische evenement in België en Luxemburg. Tien dagen lang geniet u voor een zacht prijsje van een viergangenmenu in ons restaurant.
De wijn aroma’s op een rijtje
Fruitig, kruidig, zoet: enkel wijn heeft zoveel verschillende geuren, kleuren en smaken in de aanbieding. Wijnkenners kunnen die wijn aroma’s perfect onderscheiden, maar voor een leek is dat geen eenvoudige opdracht. De aroma’s worden onderverdeeld in drie categorieën.
Wijnproeven voor beginners
De geur, de kleur, de smaak: het is allemaal van belang tijdens het wijnproeven. Je kan altijd een wijncursus nemen, maar dankzij onderstaande stappen en tips willen wij iedereen die dat wil, wijn leren proeven. En niet getreurd: iedereen kan het leren.