Onze authentieke Italiaanse keuken staat of valt met dagverse producten. Daarom serveren we u kwaliteitsvlees van runderen die lokaal gekweekt worden en tijd krijgen om te groeien.
Lees verder “Authentiek Italiaans met Vlaams-Brabants topvlees”
Onze authentieke Italiaanse keuken staat of valt met dagverse producten. Daarom serveren we u kwaliteitsvlees van runderen die lokaal gekweekt worden en tijd krijgen om te groeien.
Lees verder “Authentiek Italiaans met Vlaams-Brabants topvlees”
“Mmm, lekker, vanavond tagliatelli!” Fout. Tagliatella, meervoud tagliatelle, dat is wél een pasta uit het noorden van Italië. Die overigens, in tegenstelling tot spaghetti, wel geserveerd wordt met bolognaise saus.
In 2016 werd Italië uitgeroepen tot dé grootste wijnproducent ter wereld. Maar wat maakt Italiaanse wijnen nu zo speciaal? Waarom Italiaanse wijn kiezen? En bijvoorbeeld geen Franse? Wij hebben het even voor je op een rijtje gezet.
Trattoria, ristorante, osteria, pizzeria,… De Italiaanse mogelijkheden om een restaurant te benoemen zijn eindeloos en zo gaat dat ook met het eten. Antipasto, bruschetta, primo piatto, secundo piatto,… maar wat betekenen al die dingen op een Italiaans menu nu juist? Wij geven duiding zodat je bij een volgende bezoek zonder nadenken weet wat je moet bestellen.
Lees verder “Op restaurant bij een Italiaan: een Italiaans menu ontleden”
Je komt het geregeld tegen op wijnflessen, maar vaak is het raden naar de betekenis ervan: de afkorting DOC, DOCG, IGT,… Wat zo’n wijnclassificatie juist betekent en waarom het op een Italiaanse wijnfles prijkt, vertellen we je hieronder.
We drinken allemaal graag een glaasje, maar doen we dat wel op de juiste manier? Voor wijn drinken en wijn serveren gelden namelijk een aantal regels. Wij zetten hier alle wijnetiquette tips allemaal op een rijtje.
Lees verder “Hoe moet je wijn drinken en serveren? Wijnetiquette tips”
Het is een drankje dat rijk is aan geuren, kleuren en smaken en het gaat ook vlot naar binnen: wijn is lekker, maar er zijn ook effectief voordelen verbonden aan wijn drinken. Te veel alcohol heeft echter heel wat negatieve effecten. Maar we houden het hier op de voordelen van wijn drinken met mate. Een overzicht.
Het is een eeuwenoude gewoonte dat in de ogen van wijnliefhebbers symbool staat voor het ten volle genieten van de wijn, maar wijn decanteren heeft wel degelijk een functie. Het elegante ritueel moet bovendien op de juiste manier uitgevoerd worden, want anders kan wijn wel eens een heel andere smaak krijgen. Hoe het juist moet en waarom je wijn moet decanteren, kan je hieronder lezen.
Fan van Italiaanse witte wijn? Dan zoek je waarschijnlijk af en toe naar jouw favoriete witte druivensoorten. Witte wijn heeft er heel wat, en zeker in Italië waar ook verschillende internationaal bekende druivenrassen groeien. Wij halen er enkele belangrijke uit en geven je een korte uitleg bij elke druivensoort.
Salerno en Napoli, de kustparels van Costiera Amalfitana in Campanië. Onze chef Alfonzo is afkomstig van Salerno. De Amalfikust heeft haar naam als mooiste kustlijn van Italië en ver daarbuiten zeker verdiend. Pittoreske Italiaanse dorpjes, gekleurde huisjes omringd door rotsen, bossen en een azuurblauwe zee. Genieten!
Lees verder “Zeg nooit “Napolitaan” tegen een chef uit Salerno.”