Italianen houden van de eindejaarsfeesten. Vier mee in Leuven met een authentiek diner in onze osteria en woon op kerstavond de middernachtmis bij.

Kerstmis of Natale is een Italiaanse hoogdag. De familie en het geloof, twee van de hoekstenen van de Italiaanse maatschappij, komen er samen. Het spreekwoord zegt niet voor niets “Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi”. Andere feesten zoals Pasen vier je met wie je wilt maar tijdens de kerstdagen hoor je bij je familie te zijn.

Daarom sluit onze osteria ook de deuren op kerstavond, Kerstmis, oudjaar en nieuwjaar.

* Italiaans eindejaar in Leuven

Meer nog dan Kerstmis staat kerstavond of Vigilia di Natale met stip in de Italiaanse agenda’s aangeduid. Lekker en gezellig eten met de hele familie is het belangrijkste. Er worden die avond geen vleesgerechten geserveerd. Volgens de traditie moeten er zeven verschillende visbereidingen opgediend worden.

Sommige families doen nog beter met dertien gerechten, voor Jezus en zijn twaalf apostelen. Vrome Italiaanse katholieken hebben daar geen moeite hebben. Voor kerstavond hebben zij namelijk een etmaal gevast. Ook in onze osteria geniet u tijdens de eindejaarsperiode van heerlijke, authentiek Italiaanse visgerechten. Bekijk hier ons menu.

Middernachtmis op kerstavond

Het kerstdiner wordt afgesloten met een lekker zoet dessert. Zo is de hele familie klaar om op zijn of haar ‘kerstbest’ naar de middernachtmis te gaan. Daarmee wordt het kerstfeest ook religieus ingewijd. Wie niet naar de middernachtmis kan, volgt op de televisie de viering in de Basilica di San Pietro in Vaticano die wordt opgedragen door il Papa, paus Franciscus.

Ook in Leuven kan u op kerstavond de middernachtmis bijwonen, zelfs in verschillende kerken:

  • 20u Sint-Pieterskerk op de Grote Markt
  • 21u Parochiekerk Sint-Martinus aan het Kerkplein
  • 22u Universitaire Parochie in de Tiensestraat
  • 23u Sint-Kwintenskerk in de Naamsestraat (Engels)
  • 24u Sint-Geertruikerk in de Sint-Geertrui-abdij

Sluitingsdagen tijdens eindejaar

Onze medewerkers genieten van het gezellige samenzijn met hun familie op zondag 24 en maandag 25 december en op zondag 31 december en maandag 1 januari. Die vier dagen is onze osteria dus gesloten. Verder bent u steeds welkom tijdens de laatste dagen van 2017 en de eerste van 2018. Reserveer snel uw tafel voor een heerlijk eindejaarslunch of -diner.