Vigilia di Natale italiano a Lovanio | Osteria Michele

Italianen houden van de eindejaarsfeesten. Vier mee in Leuven met een authentiek diner in onze osteria.

Kerstmis of Natale is een Italiaanse hoogdag. De familie en het geloof, twee van de hoekstenen van de Italiaanse maatschappij, komen er samen. Het spreekwoord zegt niet voor niets “Natale con i tuoi, Pasqua con chi vuoi”. Andere feesten zoals Pasen vier je met wie je wilt maar tijdens de kerstdagen hoor je bij je familie te zijn.

Daarom sluit onze osteria ook de deuren op kerstavond en Kerstmis.

* Italiaans eindejaar in Leuven

Meer nog dan Kerstmis staat kerstavond of Vigilia di Natale met stip in de Italiaanse agenda’s aangeduid. Lekker en gezellig eten met de hele familie is het belangrijkste. Er worden die avond geen vleesgerechten geserveerd. Volgens de traditie moeten er zeven verschillende visbereidingen opgediend worden.

Sommige families doen nog beter met dertien gerechten, voor Jezus en zijn twaalf apostelen. Vrome Italiaanse katholieken hebben daar geen moeite hebben. Voor kerstavond hebben zij namelijk een etmaal gevast. Ook in onze osteria geniet je tijdens de eindejaarsperiode van heerlijke, authentiek Italiaanse visgerechten. Bekijk hier ons menu.

Sluitingsdagen tijdens eindejaar

Onze medewerkers genieten van het gezellige samenzijn met hun familie op zaterdag 24 en zondag 25 december. Met oudjaar (zaterdag 31 december) en nieuwjaar (zondag 1 januari), en ook alle andere dagen tijdens de eindejaarsperiode zijn we wel geopend. Sempre benvenuti durante la fine dell’anno. Reserveer snel jouw tafel voor een heerlijk eindejaarslunch of -diner.