Een brandende kaars, een chef-kok die zorgt voor accordeonmuziek op de achtergrond en een heerlijk bord spaghetti met balletjes voor je neus: iedereen kent de romantische scène uit Lady en de vagebond zeker en vast. Het was chef Tony die de heerlijke love spaghetti serveerde. En die is in combinatie met een glas wijn ideaal om te klaar te maken voor je lief met valentijn. Maar hoe maak je die beroemde spaghetti met balletjes? We vertellen het je hieronder.

Ingrediënten

Voor love spaghetti heb je heel wat ingrediënten nodig. Voor 2 personen kies je voor 250 gram spaghetti. Koop een halve kilogram kalfsgehakt. Voor de balletjes heb je nog 1 ei en 30 gram paneermeel nodig. Het gerookt spek (100 gram in dikke plakken) geeft een unieke smaak aan de spaghetti met balletjes. .

De Italiaanse spaghettisaus maak je met een dikke wortel, een stengel selder, een ui, een teentje look, een halve rode chilipeper (afhankelijk van hoe pikant je de saus wilt maken), 200 gram tomatenstukjes, 70 gram zongedroogde tomaten, 3,5 dl tomatenpassata en 70 gram geconcentreerde tomatenpuree. Je kan aan de saus ook 2 dl witte wijn toevoegen.

Tot de kruiden behoren: twee blaadjes laurier, twee takjes tijm, een half takje rozemarijn. Verder heb je nog boter, peper en zout nodig. Voeg ook 100 gram Parmezaanse kaas toe aan je boodschappenlijstje.

Bereiding

Starten doe je met het pellen en snijden van de ui en de look. De wortel moet je schillen en in kleine stukken snijden. Spoel hierna de stengels en snij ze ook in kleine stukken. Snij vervolgens de rode chilipeper en de zongedroogde tomaten. Alles moet zo klein mogelijk gesneden zijn.

Hierna kan je beginnen met het spek te snijden in reepjes of blokjes, vervolgens bak je ze in olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Daarna voeg je de versneden groenten toe en roer je ze onder het spek. Die saus laat je een tiental minuten sudderen. Daarna mag de tomatenpuree toegevoegd worden met vervolgens de witte wijn. Van de tijm, rozemarijn en laurier maak je een kruidentuil om in de saus te leggen. Voeg de tomatenstukjes en de passata toe, roer alles goed om en laat een halfuur sudderen.

Om de balletjes te maken doe je eerst al het gehakt in een grote schaal. Meng met het paneermeel en het ei en voeg peper en zout toe. Rol de balletjes. Die moet je koken en vervolgens bakken. Daarna mogen ze bij de saus.

Kook tot slot de pasta beetgaar. Serveer de love spaghetti met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Wijn

Serveer bij de love spaghetti aangepaste rode wijn of witte wijn. Smakelijk!