Blog - Pagina 3 van 6 - Osteria Michele

Waarom moet je wijn decanteren?

Het is een eeuwenoude gewoonte dat in de ogen van wijnliefhebbers symbool staat voor het ten volle genieten van de wijn, maar wijn decanteren heeft wel degelijk een functie. Het elegante ritueel moet bovendien op de juiste manier uitgevoerd worden, want anders kan wijn wel eens een heel andere smaak krijgen. Hoe het juist moet en waarom je wijn moet decanteren, kan je hieronder lezen.

Continue reading “Waarom moet je wijn decanteren?”

Zeg nooit “Napolitaan” tegen een chef uit Salerno.

Salerno en Napoli, de kustparels van Costiera Amalfitana in Campanië. Onze chef Alfonzo is afkomstig van Salerno. De Amalfikust heeft haar naam als mooiste kustlijn van Italië en ver daarbuiten zeker verdiend. Pittoreske Italiaanse dorpjes, gekleurde huisjes omringd door rotsen, bossen en een azuurblauwe zee. Genieten!

Continue reading “Zeg nooit “Napolitaan” tegen een chef uit Salerno.”

Wat is de beste afsluiting voor een wijnfles?

De eeuwenoude manier van wijnflessen afsluiten kreeg de laatste jaren heel wat concurrentie. Naast de traditionele kurk zijn er vandaag namelijk meerdere manieren om een wijnfles af te sluiten. Maar wat zijn de verschillende tussen een kurk, een schroefdop en kunststof nu juist? En welke manier is de beste?

Continue reading “Wat is de beste afsluiting voor een wijnfles?”