Een van onze meest geliefde visbereidingen is branzino sfilettato all’acqua pazza con pasta fresca. Letterlijk vertaald gefileerde zeebaars op gek water met verse pasta. Een beetje gek zijn om dit gerecht te bereiden, mag maar moet niet.
Vijf voordelen van tafelen in het rond
Bij de herinrichting van onze osteria hebben we gekozen voor ronde tafels. Niet alleen omdat we dat zelf mooi vinden, vooral omdat het vijf grote voordelen heeft voor u als klant. Reserveer dus snel uw tafel in onze osteria.
Fine dell’anno italiano a Lovanio*
Italianen houden van de eindejaarsfeesten. Vier mee in Leuven met een authentiek diner in onze osteria en woon op kerstavond de middernachtmis bij.
Verras je tafelgenoten met vijf weetjes over babamisu
Ricotta, gelato, meringues: Italianen zijn de koning van de desserts. Probeer in onze osteria zeker eens de babamisu, een heerlijke kruising van baba en tiramisu met een uniek verhaal.
Continue reading “Verras je tafelgenoten met vijf weetjes over babamisu”
Osteria Michele ama DOP
Voor de parels uit de Italiaanse gastronomie zijn enkel de beste ingrediënten goed genoeg. Geen wonder dus dat wij fan zijn van het DOP-label, dat garant staat voor kwalitatieve en authentieke producten.
Veel geluk op vrijdag de 17de
Italianen hebben collectief last van heptadecaphobie of angst voor het getal zeventien. En er zijn nog wel meer vreemde dingen hen ongeluk bezorgen.
Authentiek Italiaans met Vlaams-Brabants topvlees
Onze authentieke Italiaanse keuken staat of valt met dagverse producten. Daarom serveren we u kwaliteitsvlees van runderen die lokaal gekweekt worden en tijd krijgen om te groeien.
Continue reading “Authentiek Italiaans met Vlaams-Brabants topvlees”
Tagliatelli bestaat niet
“Mmm, lekker, vanavond tagliatelli!” Fout. Tagliatella, meervoud tagliatelle, dat is wél een pasta uit het noorden van Italië. Die overigens, in tegenstelling tot spaghetti, wel geserveerd wordt met bolognaise saus.
Waarom Italiaanse wijn kiezen?
In 2016 werd Italië uitgeroepen tot dé grootste wijnproducent ter wereld. Maar wat maakt Italiaanse wijnen nu zo speciaal? Waarom Italiaanse wijn kiezen? En bijvoorbeeld geen Franse? Wij hebben het even voor je op een rijtje gezet.
Op restaurant bij een Italiaan: een Italiaans menu ontleden
Trattoria, ristorante, osteria, pizzeria,… De Italiaanse mogelijkheden om een restaurant te benoemen zijn eindeloos en zo gaat dat ook met het eten. Antipasto, bruschetta, primo piatto, secundo piatto,… maar wat betekenen al die dingen op een Italiaans menu nu juist? Wij geven duiding zodat je bij een volgende bezoek zonder nadenken weet wat je moet bestellen.
Continue reading “Op restaurant bij een Italiaan: een Italiaans menu ontleden”