Onze authentieke Italiaanse keuken staat of valt met dagverse producten. Daarom serveren we u kwaliteitsvlees van runderen die lokaal gekweekt worden en tijd krijgen om te groeien.

Wanneer u bij Osteria Michele geniet van een bistecca Fiorentina (T-bone), een ossobuco (kalfsschenkel) of een filetto di manzo (ossenhaas), moet u niet alleen onze chef-kok Alfonso maar ook onze vleesleverancier JT Holding bedanken. Zij kopen wekelijks kalveren van enkele weken oud aan. De dieren zijn een kruising van Belgische en Franse rassen van het type Limousin en Blonde d’Aquitaine. Beide zijn wereldberoemd omwille van hun uitstekende kwaliteitsvlees.

Kalveren en Junior Beef

De eerste weken verblijven de dieren in opstartstallen. Ze krijgen 2 keer per dag melk en graan. De kalveren blijven melk drinken, aangevuld met granen. Zo krijgen ze hun lichtroze vleeskleur. Voor de Junior Beef worden vaarzen gekozen omdat die malser vlees en een diepere smaak bieden. Zij schakelen langzaam maar zeker om naar vast voeder op basis van granen, wat hun vlees felrood kleurt.

Na 12 weken zijn de Junior Beef ongeveer 120 kilogram zwaar. Ze verhuizen naar de ingestrooide stallen, waar ze in groepen van ongeveer 15 dieren verblijven. Het open front van de stal zorgt voor natuurlijke ventilatie en gezonde buitenlucht. De Junior Beef blijven in de open-frontstallen tot ze 52 weken oud zijn en ongeveer 400 kilogram wegen.

Kwaliteitsvlees dankzij controles

De kalveren verblijven eerst per 2 en later per 6 in een box. Daarbij wordt steeds een evenwicht gezocht tussen genoeg ruimte voor de dieren en sociaal contact onderling. Een computer zorgt voor een aangenaam klimaat met voldoende luchttoevoer en warmteafvoer. Na 25 à 28 weken wegen de kalveren 250 kilogram en zijn ze slachtrijp.

De gezondheid van de dieren en dus de kwaliteit van uw vlees worden continu gemonitord. Het vlees is residuvrij, eventueel gebruik van medicijnen wordt streng opgevolgd. Het slachthuis voldoet aan alle Europese normen. Een onafhankelijk labo controleert de hygiëne tijdens het slachten, snijden, verpakken en vervoeren van het vlees. De heerlijke Italiaanse bereiding is volledig onze verantwoordelijkheid.

Bent u net als wij een vleesliefhebber? Bij Osteria Michele geniet u van een Vlaams-Brabants streekproduct, bereid op authentieke Italiaanse wijze. Reserveer hier uw tafel.